Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Fijat u akciji zaštite životne sredine
 
 

Fijat u akciji zaštite životne sredine

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija i ove godine pokreće dve velike akcije koje će biti namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu, i odnose se na bezbednost i zdravlje na radu i zaštitu životne sredine. 
fiatlogo55.jpg - 28.98 Kb

Kampanja o zaštiti životne sredine pod nazivom "Moja planeta Zemlja i ja" tokom narednih meseci će angažovati učenike sedmih razreda osnovnih škola iz Kragujevca da na kreativan način učestvuju u osmišljavanju i prezentaciji ekoloških projekata. Kampanja o bezbednosti i zdravlju na radu "Preventivno rešavanje rizika - zdravlje" trajaće do kraja aprila i u njoj će učestvovati učenici treće godine srednjih škola.

- Kao nastavak uspešnog projekta iz prethodne dve godine, gde su đaci aktivno učestvovali, veliko nam je zadovoljstvo što ćemo i ove godine imati osnovce Ambasadore životne sredine, kao i srednjoškolce Ambasadore koji će se baviti pitanjima bezbednosti i zdravlja na radu. Kompanija FCA Srbija, ne samo da posluje u skladu sa najvišim principima očuvanja životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu, već i kao društveno odgovorna kompanija, sprovodi niz edukativnih akcija kao deo brige o lokalnoj zajednici, izjavio je Alesio Leonardi, direktor fabrike FCA Srbija.

Kampanja "Moja Planeta zemlja i ja" biće sprovedena u četiri faze. U prvoj škole će biti odabrano po petoro učenika koji će nositi titulu "Ambasadori životne sredine". Za njih će biti organizovana poseta Postrojenju za preradu otpadnih voda, gde će moći da vide na koji način se postupa sa otpadnim vodama koje nastaju u fabrici. U drugoj fazi "Ambasadori životne sredine" posetiće Ekološko ostrvo, gde će imati mogućnost da vide na koji način se postupa sa otpadom koji nastaje u fabrici, kao i postupak izrade plana upravljanja otpadom i načine zbrinjavanja otpada. Na Dan planete zemlje, 22. aprila, učenici će pripremiti prezentaciju na temu Očistimo planetu, a biće organizovan školski čas sa temom Otpad u mojoj školi. U trećoj fazi "Ambasadori životne sredine" posetiće fabriku, gde će imati predavanje o važnosti očuvanja biodiverziteta. Na 22. maj, Svetski dan biodiverziteta, učenici će pripremiti prezentaciju na temu Flora i fauna mog kraja. U završnoj, četvrtoj fazi, 5. juna, Svetski dan zaštite životne sredine, organizovaće se proglašavanje pobednika. FCA Srbija će nagraditi škole koje postignu najbolje rezultate i budu najbolje ocenjene kroz prethodne tri mini-kampanje.

U prvoj fazi kampanje "Preventivno rešavanje rizika - uticaj na kulturu zdravlja" predstavnici FCA Srbija će "Ambasadorima škola" predstaviti načine identifikacije rizika i načine rešavanja rizičnih situacija. U okviru radionica u školskim prostorijama, svaka škola će organizovati grupu učenika koja će raditi na projektu tako što će za identifikovane rizike po zdravlje (gojaznost, koštano-mišićni poremećaji) - kultura zdravlja - uraditi kratke filmove, banere, flajere i časove, kojima će preventivno uticati na identifikovane rizike u školi. U drugoj fazi na 28. april, Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu, biće dodeljene nagrade za tri najbolja školska projekta.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');