Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Jelena Milanović na čelu KOMS-a
 
 

Jelena Milanović na čelu KOMS-a

Kragujevčanka Jelena Milanović, predsednica omladine JAZAS-a iz Kragujevca, odnedavno se nalazi na celu Krovne organizacije mladih Srbije.

001.jpg - 165.41 Kb

Reč je o savezu koji okuplja 90 omladinskih organizacija sa teritorije čitave Srbije i bavi se zastupanjem interesa mladih, učešcem u procesima donošenja odluka koje su od značaja za mlade na nacionalnom nivou i analizom javnih politika. Tim povodom, prijem za Jelenu Milanović u zgradi Gradske uprave organizovao je Obrad Turković, pomoćnik gradonacelnika za informisanje i unapredenje položaja mladih.

Zaista ćemo se truditi da sada kao KOMS delujemo i kreiramo nacionalnu politiku za mlade i da je preko strateških partnerstava spuštamo na lokalni nivo, a grad Kragujevac će svakako biti značajan partner u ovom procesu. >Kragujevac je kao grad poslednjih godina zaista poboljšao situaciju kada je rec o omladinskoj politici, kreirajući i Lokalni akcioni plan za mlade, raspisujući konkurs za omladinske organizacije čije rezultate očekujemo. KOMS ne deluje toliko na lokalnom nivou, više se bavi politikom zagovaranja na nacionalnom nivou i to je zapravo kanal preko kog omladinske organizacije mogu da deluju na ministarstva i ostale institucije koje deluju na nacionalnom nivou - kaže Jelena Milanovic.

KOMS će u narednom periodu nastaviti sa kampanjom «Misli na mlade» koja se tiče zapravo uključivanja mladih u procese donošenja odluka, a cilj je, kako objašnjava Milanoviceva da ubede sva ministarstva i Vladine kancelarije da naprave agendu za mlade, jer mladi nisu prioritet samo Ministarstva omladine i sporta nego i svih ostalih ministarstava.

Ja bih rekao da je ovo kruna rada, posle godinu dana izgradnje sistema omladinske politike u gradu Kragujevcu. Ja ću vas podsetiti da je Kragujevac grad koji je lider u tom pogledu i mi smo jedini grad koji ima poseban konkurs koji se odnosi na omladinske organizacije. Posebno mi je drago to što je naša Kragujevčanka, Jelena Milanović, predsednica omladine JAZAS-a Kragujevca postala predsednica Krovne organizacije mladih koja je najreferentnija organizacija u Srbiji i ono što nam je posebno drago je da je ona u ovom procesu izgradnje omladinske politike na lokalnom nivou bila jedan od kljucnih aktera, i kao učesnik u izradinji Lokalnog akcionog plana za mlade. Mi na neki način ovo doživljavamo kao zajednicki uspeh i nadam se da ćemo njenu poziciju koristiti kao instrument da unapredimo poziciju mladih u gradu Kragujevcu- kaže Obrad Turković. Grad Kragujevac će biti jedan od partnera KOMS-a u osnivanju regionalnih krovnih organizacija mladih i to će biti jedan od prvih konkretnih koraka ove saradnje.

Izvor: kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');