Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Međunarodni kongres BOEVOG BRATSTVA
 
 

Međunarodni kongres BOEVOG BRATSTVA

Danas je u prostorijama „Savez ratnih vojnih invalida, porodica palih boraca i veterana Srbije svih ratova“ (SIV), koje se nalaze u ul. Prvoslava Stojanovića 8/2, održana konferencija za novinare povodom održavanja "Medunarodnog kongresa BOEVOG BRATSTVA".

udruzenje-urvis-kragujevac.jpg - 26.33 Kb

Međunarodni kongres "BOEVOG BRATSTVA" će se održati od 8.-12. aprila, na kome će prisustvovati 15 delegacija boračkih udruženja iz Rusije, Bugarske, R.Srpske, Estonije i drugih zemalja i preko 40 privrednika iz pomenutih zemalja.

Kongres će se sprovoditi u tri faze gde će savez potpisati protokol o pridruživanju u "BOEVO BRATSTVO".

Teme kongresa su protokol o pridruživanju, negovanje tradicija, kao i ekonomski forum.

Kongresu će prisustvovati veliki broj borakih organizacija kako iz Srbije tako i iz bivših zemalja SSSR, Bugarske i Republike Srpske. Na ovom kongresu će po prvi put moći da se susretnu srpski privrednici sa privrednicima iz 15 zemalja i započeti ekonomsku saradnju.

Kongres će se održati u Vrnjačkoj Banji i Trsteniku a boračke i privredne delegacije posetiće Kragujevac i Raču. Prilikom posete Kragujevcu obićiće muzej "Zastave oružja" , zatim pogone fabrike, a za predstavnike boračkih organizacija i privrednike biće upriličen doček kod direktora Milojka Brzakovića, zatim sledi obilazak Šumarica, kao i sastanak sa privrednicima opštine Rača.

Izvor: URVIS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži