Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevački kulinari pobedili na takmičenju u Rumuniji
 
 

Kragujevački kulinari pobedili na takmičenju u Rumuniji

Na Black Box Moldavian Culinary cup - internacionalnom kulinarskom kupu u rumunskom gradu Jašiju, naši kragujevački kuvari uokvirili su zlatnim slovima ime Kragujevca na svetskoj gastronomskoj mapi.

hrana1.jpg - 80.57 Kb

 

Na prestižnom profesionalnom internacionalnom takmičenju kulinara u Rumuniji koji je održan od 23-24.aprila u najtežoj kulinarskoj disciplini ‘’Crna Kutija’’ gde ekipe imaju zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica i sve to pod strogim sudijskim okom Svetske asocijacije šefova kuvara i Svetskog udruženja master šefova, tim kragujevačkih kulinara su posle uspeha prošle godine u Alanji u Turskoj, pokazali svoja kulinarska umeća i dokazali da je Kragujevac postao ozbiljna kulinarska sila.

Uspeh je utoliko veći jer su četvorica srpskih predstavnika na profesionalnom nadmetanju u Rumuniji dvadestogodišnjaci Stefan Nikolić, Marko Lazić, Aleksandar Milenković, Dejan Vico i predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović koji je predvodio naš mladi tim osvojili su ukupno 2 zlatne, 9 srebrne, 6 bronzane medalje, pehar, šest počasna odličja i odlikovanje Švedske asocijacije kuvara – ukupno 25 blistavih priznanja

foto: infolider.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');