Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Đjurđevdanski folklorni maraton
 
 

Đjurđevdanski folklorni maraton

Defileom folklornih društava centralnim ulicama Kragujevca počeo je drugi po redu Đurđevdanski folklorni maraton u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“.
folkrlorni maraton 2.jpg - 158.59 Kb

Raskošne narodne nošnje zasluženo su privukle pažnju Kragujevčana koji su zajedno sa gostima grada imali priliku da na platou kod Krsta uživaju u bojama tradicionalnog nasleđa Srbije.

Pored domaćina u folklornom maratonu nastupila su brojna kulturno - umetnička društva : Lepenica, Dukati, Udrženje Krajšnika Zora, Studenjak iz Resnika, Stevo Knićanin i Đoka Pavlović iz Beograda, dok su najveću pažnju privukli gosti - ansambl Kolo iz Moskve.

folklorni maraton.jpg - 138.66 Kb

U drugom folklornom maratonu, prema rečima organizatora, nastupilo je blizu 300 učesnika koje isključivo spaja ljubav prema tradiciji i folkloru. Publika je bila u prilici da uživa u pesmama i igrama Šumadije, Srbije i Rusije.

Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ po svom konceptu rada na pravi način pokazuje kako se čuva tradicija, kultura i umetnost  jednog naroda i zato predstavlja ustanovu kulture od nacionalnog značaja.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');