Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kineski investitori otvaraju farmu u Kragujevcu
 
 

Kineski investitori otvaraju farmu u Kragujevcu

Nedavno je održan 83. međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, na kome su učestvovali i izlagači iz Kine. Oni su prezentovali svoju ponudu srpskoj publici, a asortiman obuhvata veliki broj agrarnih proizvoda, mašina i opreme.

 

Osim toga, Kinezi su najavili i ulaganja u srpsku poljoprivredu. U poslednje četiri godine su uložili 1,5 milijardi dolara u srpsku privredu, a najavljena je izgradnja farme u Kragujevcu.

Farma će obuhvatati 100.000 svinja i 50.000 goveda, a većinski vlasnik je kineski CMEC. Proizvodnja voća, povrća i mesa će se vršiti po kineskom modelu, kojim biljke ranije sazrevaju i brže stižu na tržište.

 

foto: agroklub.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');