Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zaposleni u RTK nemaju više zdravsteno osiguranje
 
 

Zaposleni u RTK nemaju više zdravsteno osiguranje

Zaposleni u preduzeću Radio Televizija Kragujevac d.o.o. od 01.07.2016. nemaju više zdravstveno osiguranje, što ih dovodi u gotovo bezizlaznu situaciju jer moraju da plate pregled, a nemaju novac, jer poslodavac, pored doprinosa, duguje zaposlenima preko 3 zarade izneo je u saopštenju Goran Antonijević ispred Sindikata „Nezavisnost“ – RTK.

Zato su zaposleni odlučili da od srede 6. jula, ukoliko se ne postigne dogovor sa poslodavcm, pokrenu tužbe zbog neisplaćenih zarada u poslednja tri meseca, nepovezanog radnog staza, a od 01.07. i neoverenih zdravstvenih knjižica, kao i da će upotrebiti sva ostala zakonom dozvoljena sredstva da zaštite svoja prava. Zaposleni su primorani na taj korak iako su svesni da će pokretanjem sudskog postupka dovesti ovu uglednu medijsku kuću sa dugogodišnjom tradicijom u situaciju da više ne može da posluje i informiše gradjane Grada Kragujevaca, ali se i dalje nadaju da do toga neće doći. Pokušaji Sindikata "NEZAVISTOST" RTK, da se ovaj problem reši u prethodih nekoliko meseci, bili su neuspešni.

Vlasnik se pored dopisa koji su mu upućeni nije obratio zaposlenima ni sindikatu zbog zajedničkog pronalaženja rešenja da se ovi problemi zaposlenih reše.

Komentari  

 
0 #1 građanin male varoši 22-07-2016 09:58
Kragujevac nije više dolina gladi već postaje dolina pakla.
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži