Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počinje “Leto za mlade u gradu“
 
 

Počinje “Leto za mlade u gradu“

Grad Kragujevac od 4. jula do 31. avgusta u saradnji sa ustanovama, organizacijama i udruženjima počinje sa realizacijom programa “Leto u mlade u gradu“, koje će biti ispunjeno sportskim, edukativnim, kreativnim i zabavnim sadržajima, najavio je na konferenciji za novinare Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Tokom jula i avgusta meseca, deca uzrasta od pet do 15 godina, će na otvorenim bazenima Sportskog centra “Park“ svakog dana od 08.00-10.00 sati moći da idu u besplatnu školu plivanja. Zbog pretpostavke da će za školu plivanja biti najveće interesovanje utvrđeni su i prioriteti pri izboru kandidata pa će tako prednost pri prijavljivanju za ovaj sportski program imati deca samohranih roditelja, deca čiji roditelji primaju socijalnu pomoć, deca bez roditeljskog staranja, deca sa deformitetom kičmenog stuba i deca iz porodica sa više od dva deteta. Škola plivanja biće organizova u dve grupe, prva grupa sa prvim časovima plivanja kreće u ponedeljak 4. jula i završava 2. avgusta, dok druga grupa kreće 3. avgusta i završava 31. avgusta.

Za decu uzrasta od pet do 16 godina koja bi ovog leta htela da treniraju vaterpolo, organizuje se i besplatna škola vaterpola, svakog dana od 09.00 do 12.00 sati. Od sportskih sadržaja, Nikezić je najavio sportske radionice košarke, stonog tenisa i odbojke na pesku koje će biti organizovane od 08.00 do 10.00 sati na Košarkaškom terenu u Velikom parku. Od edukativnih sadržaja u Kancelariji za mlade će od 9. do 25. jula biti organizovana radionica za italijanski, a od 25. jula do 25. avgusta za španski jezik. Tokom avgusta u okviru programa “Leto za mlade“ predviđena je kreativna radionica glume i radionica slikanja.

Svakog utorka od 18.00 do 20.00 sati, zabavni sadržaji za mlade biće besplatni u Arena Fun Factory u TC “Plaza“, dok će termini za projekcije crtanih filmova i filmova za decu i mlade u bioskopu Cineplexx Plaza biti naknadno utvrđeni. Otvorena scena u Velikom parku, rezervisana je za kuncerte, predstave i izložbe. Svi zainteresovani za programe tokom letnjeg raspusta koje organizuje grad Kragujevac, mogu da se prijavljuju svakog radnog dana u Kancelariji za mlade koja se nalazi u ulici Save Kovačevića broj 5, a prijava za programe “Leto za mlade u gradu“ Kragujevac 2016. godine nalazi se na sajtu grada.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');