Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Međunarodni volonterski kamp
 
 

Međunarodni volonterski kamp

Udruženje "Interaktiv" u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i u partnerstvu sa Gradom Kragujevcem po četvrti put organizuju Međunarodni volonterski kamp.

 

Ove godine deset volontera iz Evropskih zemalja, kao i lokalnih dobrovoljaca radi na uređenju takozvane karting staze u Velikom Parku, kako bi početkom septembra poligon bio spreman za novi ciklus edukacije školske dece o korišćenju, opštim pravilima bezbednosti i učešća u saobraćaju. Dolazim iz Španije, prvi put sam u Srbiji koja mi se inače dopala jer potpuno različita kultura u odnosu na daleku zemlju iz koje dolazim.

Kragujevac mi se sviđa, kao i ovaj kamp, ljudi su srdačni, devojke su veoma lepe", kaže Andrijan Gomez iz Španije. Po drugi put sam u Srbiju zahvaljujući Evropskom volonterskom centru, inače sam u Beogradu do kraja godine, a ovde se osećam kao kod kuće. Sviđa mi se vaša zemlja, ljudi, leto je toplije u odnosu na Češku, ali ovde u prirodi u parku nam je zanimljivo. U ovom kampu nije težak rad, upoznala sam dosta vršnjaka iz različitih kultura, a takođe upoznajem i lokalnu kulturu Kragujevca, kaže Tereza Junova iz Češke.

Mlade volontere povezalo je angažovanje na uređenju saobraćajnog poligona za decu, takozvane karting staze u Velikom Parku. Slažu su da nisu dobili naporan zadatak i da imaju dosta vremena za upoznavanju Kragujevca i Srbije. Zahvaljujući ovakvim kampovima, koji su popularni među mladima, kažu predstvnici Udruženja "Interaktiv", odvijaju se dvosmerne razmene, što konkretno znači da je i dosta Kragujevčana u ovom trenutku na dosta lokacija u Italiji i Francuskoj. To je poslednjih godina i najjeftiniji način za provođenje leta u nekoj zemlji. Iako za ovaj rad ne dobijaju novac, oni imaju obezbedjen smeštaj i hranu, a najveća prednost ovog organizovanja je ta što upoznaju lokalne običaje, stiču životno iskustvo, i poneku ljubav, nadaju se i ovi mladi volonteri.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');