Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Aktivna politika zapošljavanja u 2016. godini
 
 

Aktivna politika zapošljavanja u 2016. godini

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Kragujevac Gorica Bačanin, po prethodno pribavljenom mišljenju Gradskog saveta za zapošljavanje, doneli su odluke o dodeli sredstava na konkursu za podršku programima i merama aktivne politike zapošljavanja za 2016. godinu.

 

Za program javnih radova od 22 pristigla projekta odobreno je 15 koje će sprovesti deset izvođača javnih radova. Od tog broja četiri projekta se odnose na angažovanje nezaposlenih lica sa invaliditetom. Ukupno će biti angažovano 40 nezaposlenih lica, od čega devet sa invaliditetom, na period od tri meseca. Planirana sredstva za realizaciju ovog programa iznose 3.860.593 dinara, od čega je Grad obezbedio 2.223.701 dinar, odnosno 56,60 posto.

U toku su pripreme za zaključenje ugovora sa izvođačima javnih radova, a očekuje se da projekti javnih radova budu realizovani u periodu 15. septembar - 15. decembar tekuće godine. Na konkursu za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima prihvaćeni su zahtevi pet poslodavaca za ukupno sedam novozaposlenih lica, za čije zapošljavanje će poslodavcima biti isplaćeno po 150.000 dinara. Do kraja konkursa biće dodeljene još tri subvencije, tako da će ukupno angažovana sredstva iznositi 1.500.000 dinara, od čega su sredstva Grada 760.000 dinara.

Odluke o dodeli sredstava istaknute su na oglasnim tablama Grada Kragujevca i Nacionalne službe - Filijala Kragujevac.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');