Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu
 
 

Prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu

Prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu Dvodnevna manifestacija, Sajam zdravlja, svečano je otvorena danas na “Šumadija sajmu“. Organizator sajma je agencija “Dream factory production“, generalni pokrovitelj grad Kragujevac, partneri Dom zdravlja i Crveni krst Kragujevac, a generalni sponzor sajma kompanija “Hemofarm“.

Za posetioce Sajma obezbeđeni su mnogobrojni popusti. Ekipa portala se uverila u to tako sto je razgovarala sa predstavnicima Hemoforma, Lab Marković i Udruženja Preporod gde nam je ukazano na jedan od puteva zdravlja preko masaže potiljka. Iskoristili smo i besplatan kožni pregled na štandu Doma Zdravlja i dobili predlog od predstavnika Merkura iz Vrnjačke banje VrnjciSpa kako do relaksacije i zdravlja.

 

Specijalni gost Sajma, prvog sajamskog dana, bila je dr Nada Macura. Sajam zdravlja otvorila je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu koja je istakla da ovakve manifestacije predstavljaju najbolji vid preventivne medicine jer je zdravlje najveća moguća vrednost za svakog pojedinca. Sajamskom pistomprošetalo je medicinsko osoblje Doma zdravlja u ulozi manekena koji su predstavili medicinske uniforme kompanije “Senka“.

Svi partneri i institucije koji se bave brigom o zdravlju koji su prihvatili učešće na prvom Sajmu zdravlja u Kragujevcu su ovde da našim sugrađanima daju prave, stručne, kvalitetne informacije o ishrani, preventivi, održavanju vitalnih parametara, hroničnim bolestima, alternativnoj medicini - kaže dr Damnjanović citirajući Šopenhauera da “Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa“. Prema rečima Dejana Veljkovića, organizatora Sajam zdravlja u Kragujevcu, ovogodišnji sajam obuhvatiće brojna predavanja iz različitih oblasti medicine, alternativne medicine, besplatne preglede i skrininge, radionice, promocije i zabavu.

Drugog sajamskog dana gostovaće Maja Volk koja će predstaviti svoje knjige o zdravoj ishrani. Svoje proizvode na Sajmu predstavlja beogradska firma “Enzita“ koja zastupa najpopularnije američke blendere. Bolnica “Ultrazvuk“, jedan od izlagača, organizovaće promociju jednog od najnovijih modela ultrazvučnog aparata firme “My Day“. Na Sajmu će prvi put učestvovati i predstavnici alternativne medicine kao što je “Reiki Srbija“. Dom zdravlja, organizovao je veliki broj besplatnih pregleda za posetioce Sajma kao što su merenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, indeksa telesne mase, skrining dijabetesa tipa 2, preglede kože i mladeža dermatoskopom.

Dom zdravlja će u održati radionicu - Dečiji kutak “Bolnica za medvediće, ježiće i ostale drugare“ koja ima za cilj oslobađanje straha dece od “belih mantila“. Savetovalište za mentalno zdravlje Doma zdravlja obaviće besplatni skrining na depresiju. U susret Sajmu zdravlja, Crveni krst Kragujevca raspisao je nagradni likovni konkurs za predškolce na temu “Zdravlje znači“. Izložba dečijih radova biće sastavni deo programa Sajma zdravlja.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');