Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Uspešan početak donatorske akcije Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac
 
 

Uspešan početak donatorske akcije Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac

Uspešan početak donatorske akcije Klinike za pedijatriju kragujevačka kompanija za razvoj softvera Emisia Consulting simbolično je uručila ček u vrednosti od 1000 evra.

 

Klinici za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac, kao prvi donator koji se odazvao pozivu za prikupljanje sredstava za renoviranje i nabavku potrebne opreme za kliniku koja leči najmlađe pacijente. Novac uplaćen na donatorski račun klinike, kompanija Emisia Consulting, prikupila je delom u saradnji sa klubom američkog fudbala Wild Boars Kragujevac i Prvom kragujevačkom gimnazijom, organizujući humanitarni meč u malom fudbalu, čime je prikupljeno oko 45,000 dinara. Ostatak novca do vrednosti 1000 evra, komapnija je donirala iz sopstvenih sredstava.

„Veoma smo zahvalni kompaniji Emisia Consulting na donaciji. Posebno što je usledila na samom početku naše donatorske akcije i nadamo se da će i ostale firme i kompanije iz Kragujevca i okruženja slediti njihov primer. Želja nam je da najmlađim pacijentima Kliničkog centra Kragujevac, pružimo što je moguće više, kvalitetnije uslove i lečenje na našoj klinici“, istakla je prof. dr Jasmina Knežević, direktorka Klinike za pedijatriju i dodala da se godišnje na klinici obavi 25.000 ambulantnih pregleda, 7000 ultrazvučnih pregleda i hospitalizuje oko 5000 dece iz šest okruga Srbije (Šumadijski, Pomoravski, Rasinski, Moravički, Raški i deo Kosova i Metohije).

Visokospecijalističku lekarsku negu za oko 350.000 dece koja žive na toj teritoriji, pruža Klinika za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac, u okviru koje je Centar za neonatologiju, koji godišnje leči i zbrinjava oko 450 najugroženije novorođene dece iz 13 porodilišta iz okoline. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Klinički centar Kragujevac, krenuli su u adaptaciju Klinike za pedijatriju, novčanim sredstvima namenjenim za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, te za sređivanje podova i krečenje. Uz te radove, potrebno je kompletno rekonstruisati Centar za neonatologiju, ugraditi teretni lift i zameniti nameštaj. S obzirom da je reč o velikim investicijama, Klinika za pedijatriju je pokrenula donatorsku akciju za prikupljanje sredstava za adaptaciju kompletnog prostora.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');