Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac ''Maraton za Ginisa'' - Kragujevčani pozdravili svog heroja!
 
 

''Maraton za Ginisa'' - Kragujevčani pozdravili svog heroja!

Od predviđenih 55, kragujevački maratonac Goran Nikolić istrčao je 22 maratona za isto toliko dana od kada je krenuo iz Kragujevca. Ponovo stigao u svoj grad, na oduševljenje brojnih građana koji su mu pružili veliku podršku da istraje u svom poduhvatu.

 

''Maraton za Ginisa'' - Kragujevčani pozdravili svog heroja! Foto: maratonzaginisa.com Posle tri nedelje trčanja maratona po vojvođanskim gradovima, ili gradovima na Dunavu, Goran Nikolić, sa svojom ekipom, ponovo u svom Kragujevcu i tu će istrčati tri dana, a potom opet širom Srbije, i regiona. Za start je odabrana lokacija auto kuće ''Nikom'' koja je dala kombi ''FIAT Talento'' da bude oficijelno vozilo ''Maratona 55/55''.

Ispred salona su ekipu dočekali vlasnici, a start je označio Nikola Nikolić, direktor auto kuće. Lepo raspoložen, verovatno i zato što je među svojima, Nikolić je krenuo putem kroz nekoliko kragujevačkih sela, Maršić, Botunje, Cvetojevac, Petrovac… U Novom Nilanovcu su ga sačekali atletičari iz sportskog centra gde i Goran radi, a na ulasku u grad još jedna grupa sportista i rekreativaca. Kragujevačkim ulicama uputili su se prema poznatom gradskom parku i memorijalnom kompleksu Šumarice, koje su omiljene za rekreativce i sportiste svih kategorija. Kako kilometri odmiču tako se priključuje jedna po jedna grupa, među njima ima i biciklista, i svi zajedno prolaze par krugova kroz ovaj kompleks, koji još zovu i pluća grada, a zatim kreću prema centru grada gde je postavljen cilj.

Policija na motorima obezbeđuje ovu grupu, koja, vidi se, razdragano i srećno trči sa Goranom, jer je on njihov sugrađanin, a drago im je da su i oni deo ove rute, koja je završena u pešačkoj zoni, ''Kod Krsta''. Glavnom ulicom, kuda prolaze, narod na trotoarima ih pozdravlja, aplaudira, bodri. Na pomenutoj ciljnoj lokaciji okupio se popriličan broj građana, članova Rotari kluba Kragujevac, gradskih funkcionera, rodjaci, prijatelji, osobe sa invaliditetima, jer Goran ovo i radi zbog njih, članovi poznatog udruženja ''Biram Kragujevac'' i mediji. Uz fanfare, sa ozvučenja, i gromoglasni aplauz prisutnih Nikolić prolazi kroz cilj, za njim i ostali učesnici.

Znaju Kragujevčani da prirede veličanstven doček a to se danas i potvrdilo. Imaju i za koga. Svi su uzbudjeni, nekima su oči zacaklile od suze, svi bi da ga zagrle, čestitaju. Kako reče jedan poznati kragujevački ugostitelj, Goran je već pobedio, i to ne jedanput jer kao osoba koja je slabovida, on je za 22 dana nadmašio rekord Japanskog atletičara, potpuno zdravog. Možda i jeste tako, ali Goran ima cilj, da potvrdi, a to je 55/55. Još par dana i trčanja po okolini Kragujevca, jer mu to, kaže, dođe kao rekreacija za odmor, a zatim Pomoravski okrug i Jagodina.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži