Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Veliki školski čas u Šumaricama
 
 

Veliki školski čas u Šumaricama

Na tradicionalno antiratnoj manifestaciji "Veliki školski čas", kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u Šumaricama, na 75. godišnjicu njihovog stradanja biće izvedena poema "Glasovi neba pod zemljom" književnika Aleksandra B. Lakovića iz Kragujevca u režiji Đorđa Milosavljevića.

 

Veliki školski čas počinje u 11 časova, a prethodiće mu moleban koji će služiti episkop šumadijski Jovan sa sveštenskom šumadijske eparhije. U hramu Svetih kragujevačkih novomučenika u Šumaricama biće služena sveta Liturgija. Iz gradske uprave u Kragujevcu je potvrđeno da će Velikom školskom času da prisustvuje predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović.

Manifestaciji će prisustvovati i ambasadori Nemačke, Republike Slovačke, Palestine i Ukrajine kao i predstavnici ambasada Francuske, SAD, Izraela, Belorusije, Rusije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');