Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zimsko održavanje puteva od 15. novembra
 
 

Zimsko održavanje puteva od 15. novembra

Preduzeće za puteve Kragujevac, koje je zaduženo za zimsko održavanje 800 kilometara državnih puteva na teritoriji Šumadije i Pomoravlja, spremno je za predstojeću sezonu, koja počinje 15. novembra.

 

Mehanizacija je u solidnom stanju, na zalihama ima dovoljno soli i agregata, a na terenu će biti angažovano oko 300 radnika različitih profila. Putna mreža, za čiju je prohodnost u zimskim mesecima odgovorno Preduzeće za puteve Kragujevac, podeljena je na saobraćajnice prvog, drugog i trećeg reda, a za svaki od njih definisan je način održavanja. Zimsko održavanje obavlja se sa 9 punktova, na kojima su organizovana 24-oročasovna dežurstva. Rad na terenu obavlja oko 300 radnika različitih profila, a osim 23 kamiona, planirano je angažovanje utovarnih sredstava, motor grejdera, poluteretnih i jednog specijalnog vozila. U slučaju vanredne situacije, u pripravnosti je dodatna mehanizacija.

U Preduzeću za puteve Kragujevac podsećaju da je na snazi rešenje o izmeni režima saobraćaja, kojim se ograničava kretanje vozila tokom snežnih padavina na 60, odnosno 40 kilometara na sat na državnim putevima prvog i drugog reda. Obavezno je korišćenje zimske opreme, u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

foto: Fonet, arhiva

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži