Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Uskoro budžetska inspekcija u Kragujevcu
 
 

Uskoro budžetska inspekcija u Kragujevcu

Služba će imati pristup svim dokumentima i podacima potrebnim za obavljanje kontrole poslovanja i namenskog i zakonitog korišćenja budžetskih sredstava Gradsko veće donelo je odluku o osnivanju službe budžetske inspekcije grada Kragujevca.

 

Odlukom Veća uređuju se i ovlašćenja, način rada, kao i druga pitanja od značaja za obavljanje poslova Službe budžetske inspekcije grada Kragujevca. Predviđeno je da služba bude nadležna za sprovođenje inspekcije nad direktnim i indirektnim korisnicima sredstava budžeta grada Kragujevca, javnim preduzećima čiji je osnivač grad, pravnim licima osnovanim od strane tih javnih preduzeća, pravnim licima u kojima grad ima direktnu ili indirektnu kontrolu nad više od 50 odsto kapitala kapitala ili više od 50 posto glasova u upravnom odboru, kao i nad drugim pravnim licima u kojima javna sredstva čine više od 50 procenata ukupnog prihoda, navodi se u saopštenju sa sednice GV u Kragujevcu. Dodaje se da će služba biti nadležna za sprovođenje budžetske inspekcije i nad pravnim licima i drugim subjektima kojima su direktno ili indirektno doznačena sredstva grada za određenu namenu.

Zatim nad pravnim licima i drugim subjektima koji su učesnici u poslu koji je "predmet kontrole" i subjektima koji koriste sredstva rada po osnovu zaduživanja, subvencija, ostale državne pomoći u bilo kom obliku, donacija i dotacija. - Služba će kontrolu poslovnih knjiga, izveštaja, evidencija i druge dokumentacije kod korisnika budžetskih sredstava, organizacija, preduzeća, pravnih lica i drugih subjekata, obavljati sa ciljem da utvrdi da li su sredstva namenski i zakonito korišćena. Služba će imati pristup svim dokumentima, izveštajima, informacijama i podacima potrebnim za obavljanje kontrole materijalno-finansijskog poslovanja i namenskog i zakonitog korišćenja budžetskih sredstava od strane subjekata nad kojima se vrši kontrola, precizira se u saopštenju GV, uz napomenu da će službom da rukovodi glavni budžetski inspektor, kojeg imenuje gradonačelnik.

Za svoj i rad službe, glavni budžetski inspektor odgovaraće gradonačelniku i Gradskom veću.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');