Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu
 
 

Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Interesovanje za osmi sajam seoskog turizma i sajam zimnice premašilo očekivanja organizatora. U hali – ni kvadrat slobodnog prostora. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i Sajam zimnice biće organizovani u hali Šumadija sajma od 24. do 26. novembra.

 

Ova manifestacija, koja je nagrađena 2012. godine Turističkim cvetom kao najbolji događaj u funkciji promocije turizma, ove godine okupila je preko 100 izlagača, prevashodno turističkih organizacija, ali i drugih predstavnika turističke privrede, agencije, hotelijere, etno domaćinstva, banjska i klimatska lečilišta itd. Za izlagače će to biti svojevrsno predstavljanje različitih turističkih sadržaja srpskom tržištu, turističkih programa i novih destinacija, novogodšnjih i božićnih ponuda za boravak u velikim gradovima i na planinama, u banjama itd. Turistička organizacija Kragujevca pripremila je bogat stručni i zabavni program za izlagače i posetioce.

Pozivu da se obrate učesnicima sajma i zainteresovanim posetiocima odazvali su se predstavnici resornog ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao regionalnih razvojnih agencija iz Užica i Kragujevca. Oni će govoriti o mogućnostima konkurisanja i dobijanja sredstava za razvoj seoskog turizma ali i uključivanja u projekte koji bi značajno unapredili znanja i veštine tj kvalitet usluga u turizmu. Na štandu domaćina, turističke organizacije Kragujevca, prvi put biće predstavljena najnovija mobilna aplikacija “Location4me Serbia”, namenjena turistima i lokalnom stanovništvu, koja objedinjuje sve turističke znamenitosti i privredne subjekte Srbije na jednom mestu. Kroz jedinstven i inovativan sistem pretraga u najviše 4 klika vodi Vas do željene lokacije. Takođe, prisutnima će se obratiti i predstavnici Turističke organizacije Srbije, YUTE, Privredne komore, Lovačkog saveza Centralne Srbije i planinarskih udruženja dok će tokom sva tri sajamska dana na bini i na štandovima biti organizovane brojne promocije i nastupi kulturno umetničkih grupa.

I ove godine na sajmu turizma u Kragujevcu predstaviće se učenici trgovinsko ugostiteljske škole, nosioci brojnih svetskih priznanja u kulinarstvu. Za izlagače i novinare biće organizovane različite tematske vodičke ture dok će zainteresovani gosti moći i da uživaju i u vožnji fićama kroz Kragujevac. Bogat kolorit ove sajamske manifestacije upotpuniće Sajam zimnice. Na oko 100 metara kvadratnih ponudu će predstaviti oko 40 izlagača, proizvođača domaće hrane iz Kragujevca i okoline, ali i cele Srbije. Tako će posetioci sajma moći da degustiraju i kupe kvalitetne domaće proizvode po pristupačnim cenama. Najbolji sajamski ajvari, slatka, džemovi, kompoti, sokovi, rakije, vina i drugi specijaliteti po recepturi naših baka bili su rasprodati prethodnih godina, a imajući u vidu višemesečne pripreme naših domaćina, ponuda na ovogodišnjem sajmu premašiće sve dosadašnje. Poslednjeg dana sajma, u subotu, 26. novembra, u 15 sati biće proglašeni najbolji izlagači.

Nagrade tradicionalno dodeljuje Gradska turistička organizacija za najbolje uređen izlagački prostor, za najbolji promotivni materijal i za najuspešniju promociju. I ove godine biće dodeljena nagrada za doprisnos razvoju turizma na teritoriji Kragujevca. Sajam turizma biće prilika i za predstavnike domaćih destilerija i malih porodičnih gazdinstava da se poslednjeg dana takmiče u kuvanju tradicionalnog šumadijskog čaja, tj. vruće rakije. Pobednici će dobiti prigodne nagrade a posetioci će imati priliku da probaju šumadijski čaj. Radno vreme Sajma je od 10 do 18.30 a ulaz je besplatan.

Dobro došli!

Fotografije: Zoran Petrović

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');