Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Paviljon u “Malim Pčelicama“ renoviran po najvišim standardima
 
 

Paviljon u “Malim Pčelicama“ renoviran po najvišim standardima

Paviljon u “Malim Pčelicama“ renoviran po najvišim standardima Pošaljit prijatelju više informacija o Paviljon u “Malim Pčelicama“ renoviran po najvišim standardima U Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male Pčelice“ koji danas proslavlja 44. godine postojanja i rada, predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, svečano je otvorio i predao na upotrebu renovirani paviljon “Duga“.

 

U kompletno renoviranje ovog paviljona čiji je kapacitet 190 korisnika, Zavod “Male Pčelice“ uložio je oko 20 miliona dinara iz sopstvenih sredstava. Svi korisnici paviljona dobili su nove krevete, dušeke, svaka soba opremljena je modernim televizorima, toaleti senzornim slavinama. - Jedan od osnovnih pokazatelja civilizacijskog razvoja društva jeste i njegov odnos prema sugrađanima koji zahtevaju našu konstantnu brigu.

Na primeru našeg odnosa prema građanima kojima je neophodna naša posvećenost, bez obzira na njihov uzrast i stepen invaliditeta, vidi se koliko smo humani, koliko očovečeni, koliko živimo principe dobrote i ljudskosti. U doktrini državne politike o socijalno zahtevnim grupama, njihovog zbrinjavanja, socijalizacije, prisutnosti u svakodnevnom životu, ogleda se sveopšti napredak jedne države i društva. Zato je renoviranje paviljona po najvišim standardima, za sveukupnu sliku o Srbiji, ne manje važno od završetka infrastrukturnih projekata, od podizanaja škola, bolnica, sportskih objekata - istakao je predsednik Nikolić, ovom prilikom.

Od ustanove koja je bila ograđena bodljikavom žicom, sa sumornim zgradama, danas je ovo moderan Zavod koji je visoko podigao standarde usluga i pruža smeštaj za 890 korisnika. Prema rečima direktora, Vladice Stanojevića, “Male Pčelice“ su najveći Zavod ovog tipa u Evropi koji je poseban i po tome što u svom krugu ima i hram. Reč je o Hramu Svetog Luke Krimskog koji je izgrađen uz pomoć donatora i uz blagoslov episkopa šumadijskog gospodina Jovana. Ovo je ustanova koja sa sobom nosi mnogobrojne životne priče, neke tužnije, neke srećnije, ali i ustanova koja vas čini boljim čovekom. I upravo je to bila moja osnovna ideja vodilja. Da u svakome od nas, u svakome od korisnika, zaposlenih, vidim ono što nas čini ljudskim bićima i ono što nas tera da idemo napred. Ono što me od prvog dana u ovoj ustanovi vodi i motiviše, to je njihov srećan pogled, njihov osmeh, zadovoljstvo. I zato, posle skoro četiri godine na čelu ove ustanove i dalje ne želim da stanem. I dalje želim da učinim sve što će korisnicima životni prostor učiniti lepšim mestom za život. Mestom koje će napisati neke nove priče, neka nova prijateljstva, neke nove ljubavi. I znam da zahvaljujući divnim ljudima sa kojima radim i sarađujem u ovom domu, mogu da postignem još puno toga - rekao je Vladica Stanojević, direktor Zavoda “Male Pčelice“.

Renovirani paviljon “Duga“ osveštao je episkop šumadijski gospodin Jovan.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');