Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Poseta ministra M.Sarcevica Univerzitetu u Kragujevcu
 
 

Poseta ministra M.Sarcevica Univerzitetu u Kragujevcu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gospodin Mladen Šarčević bio je 14. decembra 2016. godine u prvoj radnoj i zvaničnoj poseti Univerzitetu u Kragujevcu.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojša Arsenijević i članovi rektorskog kolegijuma: prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Milovan Matović; prorektor za koordinaciju poslova fakulteta čije je sedište van sedišta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Jeroslav Živanić i generalni sekretar Univerziteta u Kragujevcu Zorica Avramović razgovarali su sa ministrom Šarčevićem i njegovim saradnicima prof. dr Vesnom Mandić - pomoćnikom ministra za razvoj i visoko obrazovanje i Markom Popadićem - posebnim savetnikom i šefom kabineta, o saradnji Univerziteta i Ministarstva, kao i o tekućim projektima Univerziteta u Kragujevcu.

Ministar Mladen Šarčević dao je punu podršku Univerzitetu u Kragujevcu za rešavanje pitanja obezbeđenja prostora za Filološko-umetnički fakultet. Ministar je potvrdio da je obavljen razgovor sa ministrom odbrane u cilju preduzimanja mera da se FILUM smesti u prostor Doma Vojske Srbije u Kragujevcu, kao i da će Ministarstvo prosvete iznaći mogućnost da se obezbedi deo sredstava neophodnih za prevođenje objekta u namenu obrazovanja.

Ministar je istakao da će na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Kragujevca gospodinom Radomirom Nikolićem razgovarati o priključcima koje obezbeđuje Grad za stanove za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu, kao i o prenosu celokupne investicije sa Grada Kragujevca u javnu svojinu Republike Srbije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');