Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kapitalna ulaganja u Kragujevcu
 
 

Kapitalna ulaganja u Kragujevcu

Ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost na predlog Odluke Gradskog veća o dugoročnom zaduživanju, narednih godina u Kragujevcu će biti realizovano nekoliko kapitalnih investicija za koja će sredstva biti obezbeđena iz dugoročnog kredita u vrednosti od oko 22,8 miliona evra. Sredstva će, pored ostalog, biti uložena u putnu infrastrukturu, novu modernu autobusku stanicu, kapitalno održavanje i izgradnju objekata osnovnog obrazovanja, izgradnju legata Nikole Koke Jankovića.

 

Saglasnost na dugoročno zaduživanje, grad Kragujevac je dobio od Ministarstva finansija Republike Srbije - Uprave za javni dug, 24. novembra 2016. koje je odobrilo zaduživanje u ukupnom iznosu do 2.895.867.400 dinara. Gradsko veće utvrdilo je i predlog Odluke o II rebalansu budžetu grada Kragujevca za 2016. godinu i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. Gradsko veće na održanoj sednici donelo je i Program rada zimske službe na održavanju gradskih ulica i drugih javnih površina kojim se uređuje rad službi, pravnih lica i građana koji su u funkciji uklanjanja snega i leda u zimskom periodu, u skladu sa odredbama Odluke o komunalnom redu.

Program zimske službe na održavanju gradskih ulica i drugih javnih površina definiše poslove održavanja gradskih ulica i površina javne namene u zimskom periodu, vreme angažovanja zimske službe, prioritete održavanja ulica i operativne poslova po stanjima, proglašavanje stanja pripravnosti zbog uklanjanja snega, timove i punkt zimske službe, zatvaranje ulica za saobraćaj i parkiranje, čišćenje trotoara i ostalih javnih površina, informisanje i druga pitanja od značaja za realizaciju ovog Programa.

Poslovi zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara i javnih površina povereni su JKP “Čistoća“ koje će ih obavljati u saradnji sa JKP “Zelenilo“.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');