Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac ŠVS: Oprezno sa pirotehnikom u dane praznika
 
 

ŠVS: Oprezno sa pirotehnikom u dane praznika

U susret predstojećim Novogodišnjim i Božićnim praznicima, Štab za vanredne situacije grada Kragujevca uputio je apel svim građanima da koršćenje pirotehničkih sredstava svedu na minimum.

 

S obzirom na to da upotreba pirotehnike uvek, u određenom procentu nosi dozu rizika, Štab je upozorio građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih osoba na mestima koja za to nisu previđena, kao što su pijace i ulične tezge, jer je to roba koja nije atestirana i nema odobrenje za prodaju. Stanje je za sada zadovoljavajuće, rekao je Andreja Ilić načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, podnoseći izveštaj u okviru te tačke dnevnog reda.

Kontrole su pojačane i svakodnevno se oduzima veća ili manja količina pirotehničkih sredstava. Kako se praznici bliže, kotrole će biti pojačane.

Na redovnoj sednici Štaba za vanredne situacije razmatran je i usvojen Izveštaj o radu za 2016. godinu, koju karakterišu brojni radovi na sanaciji i pevenciji. U saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima rekonstruisano je korito reke Srebrenice i korito Šabovskog potoka. Za te radove ukupno je uloženo 56,7 miliona dinara.

U skladu sa Operativnim planom od poplava izdvojeno je 14,9 miliona za uređenje i čišćenje vodotokova drugog reda: Uglješnice, Dulenske reke, Kozujevačkog potoka i neuređenog korita reke Srebrenice. Tokom 2016. godine, uz finansijsku pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima izvršena je sanacija klizišta i puta u Vinjištu u vrednosti od 26.500.000 dinara.

Takođe, u saradnji sa Kancelarijom obezbeđeno je 29,3 miliona dinara za izgradnju dva nova mosta u Grošnici i Bresnici. Na sednici je usvojen i Plan rada Štaba za vanredne situacije za narednu godinu. Pored brojnih aktivnosti u 2017. godini, težište će biti na izradi strateškog dokumenta Procena ugroženosti teritorije grada Kragujevca od elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži