Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Tijana Mirković pobednica Bogojavljenskog plivanja u Kragujevcu
 
 

Tijana Mirković pobednica Bogojavljenskog plivanja u Kragujevcu

Tijana Mirković (23) iz Kragujevca, pobednica je tradicionalne 14. trke “Plivanje za Krst časni“, koja se na Bogojavljanje, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog gospodina Jovana, održava na jezeru u Šumaricama.

 

Za vitešku titulu “Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2017“ nadmetalo je 33 takmičara iz Šumadije. Među njima, bilo je i onih koji četvrti ili peti put učestvuju u ovoj trci, onih koji prvi put plivaju, dok je takmičaru Bojanu Maksimoviću ovogodišnje bogojavljensko plivanje, 13. po redu.

Najmlađi takmičar bio je Nikola Gavrilović. Tijana Mirković je na bogojavljenskom plivanju učestvovala i prošle godine. Životna želja joj je da završi kriminalistiku ali trenutno nema uslova da studira van grada. Sportom se bavi rekreativno, i kako kaže, ima velike ambicije u životu i jaku volju da ih ostvari. Ove godine bilo je mnogo hladnije nego prethodne, ali mene je nešto zaista vuklo da plivam ovog dana, neku izuzetno jaku volju sam imala. Mnogi me nisu podržavali u ovoj mojoj odluci pošto sam devojka, govorili su mi da treba da budem majka, da je ovo opasno za mene, a ja sam rekla da ništa nije opasno ako jako verujete u sebe i ako verujete da vas neko čuva, sa neba - kaže Tijana.

Temperatura vode na Šumaričkom jezeru oko podneva bila je 2C. Trka je trajala oko dvadesetak sekundi, koliko je bilo potrebno pobedniku da prepliva 33m koji simbolično predstavljaju godine Hristovog života. Manifestaciju “Plivanje za Krst časni“ organizuju Eparhija šumadije i Grad Kragujevac kojima su se i ove godine pridružili mnogobrojni sponzori.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');