Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevački kulinari osvojili zlato u Istanbulu
 
 

Kragujevački kulinari osvojili zlato u Istanbulu

Na jednom od najvećih gastronomskih takmičenja na svetu – 15. internacionalno takmičenje kulinara održanom u Istanbulu u Turskoj, HoReCa asocijacija Kragujevac i pored uskraćene finansijske pomoći od strane lokalnih gradskih vlasti, otišla je u Istanbul samo sa jednim takmičarom i osvojila zlatnu medalju u konkurenciji od preko 3000 takmičara iz celog sveta.

 

‘’Nakon jako teškog perioda kada nam je rečeno da gradska vlast nije u mogućnosti da delimično finansira HoReCa asocijaciju Kragujevac, morali smo brzo reagujemo i skratimo troškove odlaska na ovo takmičenje na kojem osvojena medalja znači veliki uspeh i priznanje u čitavom svetu. Uspeli smo da izdvojimo sredstva samo za jednog takmičara, i uspeli smo da ostvarimo najbolji rezultat i osvojimo prvo mesto u kategoriji ‘’ kuhinja dalekog istoka’’ cime smo potvrdili da ne ostvarujemo samo uspehe u evropskoj kuhinji, već smo poglede proširili i na kuhinju Dalekog istoka.

Pored uspeha takmičara, naša asocijacija je pozvana da bude uključena u organizaciju ovog takmičenja kao jedina asocijacija na svetu ( pored Svetskog udruženja master šefova iz Londona) čime je ukazana velika cast našoj asocijaciji Članovi asocijacije koji su bili na takmičenju su Vujadin Vujadinović (predsednik) i Bogdan Šundić (takmičar), koji je osvojio zlatnu medalju. Sledeće takmičenje je u Bukureštu od 3-5.03.2016. na kojem će HoReKa asocijacija Kragujevac odmeravati snage sa najboljim kulinarima sveta u kategorijama pasta i pica.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');