Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Neosnovano podizanje novca na ime isplata penzije
 
 

Neosnovano podizanje novca na ime isplata penzije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilašta, uhapsili su D.D. (55) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

 

Postoje osnovi sumnje da je D. D., u periodu od oktobra 2006. do decembra 2016. godine, na osnovu ovlašćenja, sa računa preminulog oca neosnovano podizao novac na ime isplata penzije.

Osumnjičeni, iako je bio obavezan, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje – filijali u Kragujevcu nije prijavio da mu je otac preminuo, već je nastavio da sa njegovog računa podiže novac. Na taj način Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srbije oštetio je za 3.378.632 dinara.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');