Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Pronađena tela nestalih prilikom eksplozije
 
 

Pronađena tela nestalih prilikom eksplozije

Nakon dva dana od eksplozije u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, pronađeni su posmrtni ostaci trojice nestalih, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Pronađena tela nestalih prilikom eksplozije Kako se precizira u saopštenju istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.

 

Komisija za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja koju je formirao ministar odbrane juče je počela sa radom, dok je danas započeo vanredni Inspekcijski nadzor u Tehničkom remontnom zavodu koji po nalogu ministra sprovodi Inspektorat odbrane. Zbog tragičnog bilansa ovonedeljne eksplozije odlukom Gradskog veća 3.mart je proglašen za Dan žalosti.

U ovim teškim danima za radnike Tehničko – remontnog zavoda i Vojske Srbije, njihove porodice i naš grad, u ime svih sugrađana zahvaljujem se pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Zavodu za hitnu medinsku pomoć i zaposlenima u Kliničkom centru Kragujevac koji su uz nadljudske napore učinili sve da spreče tragediju većih razmera, evakuišu radnike i zbrinu povređene, navodi se u sinoćnoj izjavi gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, koji je porodicama stradalih radnika Tehničko remontnog zavoda uputio najiskrenije saučešće.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodicama nastradalih u nesreći koja se dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu. "Tragedija koja je teško pogodila vaše porodice, naš Kragujevac i celu Srbiju duboko nas je sve potresla.

Nažalost, ne možemo ih vratiti i niko ne može umanjiti bol porodica, ali ono što Srbija može učiniti jeste da se postara da se nikada više ovako nešto ne dogodi", naveo je Nikolić u telegramu saučešća. Predsednik Srbije je poručio da će se lično postarati da se svi detalji ove tragedije podrobno istraže, da se utvrdi kako je do nje došlo, da se preduzmu mere da se nigde ovako nešto više ne ponovi i da država pruži svu potrebnu pomoć porodicama. Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

foto: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');