Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Otvoren “Sajam knjiga i grafike”
 
 

Otvoren “Sajam knjiga i grafike”

Na Šumadija sajmu 11.05.2017. Godine zvanično je otvoren “ Sajam knjiga i grafike”. Na samom početku prisutnima se obratio direktor Šumadija sajma poželevši izlagačima pre svega uspešne sajamske dane, kao i to da ova manifestacija poprimi karakter tradicionalnog događaja, koji će zauzeti svoje mesto na kalendaru sajamskih manifestacija.

 

Prisutnima se takođe obratio i član Gradskog veća za kulturu, profesor Miljan Bjeletić, istakavši ujedno i značaj ovog Sajma za Grad Kragujevac i resor kulture u Gradu. Prilikom svog obraćanja profesor Bjeletić iskoristio je priliku i da pozdravi prisutne goste i Udruženja pisaca iz Bosne, Crne Gore, sa Kosova i Metohije, kao i Udruženju pisaca Kragujevca koji su uz Narodnu biblioteku “ Vuk Karadzić” znatno doprineli ovom Sajmu, kao i pratećim sajamskim dešavanjima. Sajam je uz prigodnu besedu zvanično otvorio gospodin Radomir Andrić, istaknuti pesnik predsednik udruženja književnika Srbije.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga i grafike, u odličnoj Sajamskoj ponudi brojnih izdanja predstaviće se brojne izdavačke kuće, ali i brojni istaknuti i nagrađivani pisci, pesnici autori. Pored sajamskih cena, za sve ljubitelje dobre knjige obezbedili smo odličan prateći program koji će se za sve vreme trajanja ove manifestacije smenjivati na centralnoj bini Šumadija sajma. Pored brojnih pesničkih nastupa i promocija , nekolicina pisaca će svoje knjige i potpisivati na štandovima, dok će segment Grafike predstaviti Studenti Filum – a, odsek za primenjenu i likovnu umetnost. Pored nagrada koje smo obezbedili za svoje izlagače i za naše POSETIOCE obezbedili smo prigodne nagrade.

Sajam se završava u utorak 16 maja, Radno vreme je od 10.00 do 19.00 časova. Ulaz je BESPLATAN!

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');