Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Otvoreno pismo direktoru RTS
 
 

Otvoreno pismo direktoru RTS

U ime 15.000 članova Sindikata u Kragujevcu Savez Samostalnih Sindikata Kragujevca uputio je otvoreno pismo direktoru RTS za predlog svakodnevnog emitovanja, na prvom ili drugom kanalu, emisije o Kragujevcu kako bi građani Kragujevca koji plaćaju poreze i taksu iz čega se finansira RTS bili informisani o dešavanjima u našem Gradu i regionu.

 

Jugoslav Ritić, predsednik Saveza Samostalnih Sindikata Kragujevca, u otvorenom pismu predložio je svim gradovima i regionima u Srbiji da upute ovakve zahteve RTS-u i postavio pitanja.

Naš zahtev, posebno je podstaknut time što u Kragujevcu već nekoliko meseci, gde su do nedavno postojale četiri televizije i više radio stanica, ne postoji ni jedna koja emituje informativni program. Sve ovo je posledica kriminalnih privatizacija, kako medija, tako i privrede, zbog čega ne postoji ekonomska snaga koja bi medije finansirala, a ponajmanje to mogu osiromašeni građani. Želimo da Vam postavimo i pitanje, kako to da u svim emisijama na RTS-u, u koje se pozivaju gosti, nema gotovo nikog ko nije iz Beograda? Zar mislite da iz drugih gradova Srbije nema mišljenja koja zaslužuju pažnju opšte javnosti? Da li novac koji građani Kragujevca i drugi gradovi i regioni daju za finansiranje RTS-a, manje vredi?

On je takođe podsetio da se proizvodnja dobara, odnosno da se stvarenje nove vrednosti od koje živi cela Srbija, događa u svim delovima Srbije i da građani imaju šta da kažu.

foto:sindikat-kragujevac.org.rs

Komentari  

 
+2 #1 Miki 08-06-2017 09:16
Zaista je nevaznost svih delova Srbije, koji nisu beograd, presla granicu dostojanstva. Dokle cemo to podnositi?
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');