Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novo kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom
 
 

Novo kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

Novo kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom Gradska agencija za saobraćaj, od danas će zvanično početi da koristi specijalizovano kombi vozilo namenjeno za prevoz osoba sa invaliditetom koje koriste invalidska pomagala i osobama sa teškim motornim smetnjama.

 

Svečanom puštanju vozila u saobraćaj, danas ispred zgrade Grada prisustvovali su Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Brana Ivković, direktorka Gradske agencije za saobraćaj, predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom. Vrednost vozila je oko 40 000 evra, a sredstva su izdvojena iz gradskog budžeta.

Reč je o najnovijem modelu kombi vozila marke Volkswagen koje je prilagođeno korisnicima i ima hidrauličnu rampu. Gradska agencija za saobraćaj je zadovoljna jer smo posle dužeg vremena uspeli da realizujemo zajednički cilj sa gradom Kragujevcom, našim osnivačem, da dobijemo novo kombi vozilo i da korisnici naših usluga, osobe sa invaliditetom i članovi udruženja osoba sa invaliditetom, ljudi koji imaju pravo na vožnju specijalizovanim vozilom, dobiju prevoz na vreme, na bezbedniji i sigurniji način - kaže Brana Ivković, direktorka Gradske agencije za saobraćaj.

Usluga prevoza osoba sa invaiditetom koju grad realizuje u saradnji sa Gradskom agencijom za saobraćaj postoji od 2008. godine. Vozilo koje je tada nabavljeno za potrebe prevoza osoba sa inavliditetom je u međuvremenu dotrajalo, kavrovi su bili česti tako da je nabavka novog vozila bila jedino adekvatno rešenje. Usluge ovog vozila trenutno koristi 30 osoba sa inavaliditetom, prema prioritetima, a nabavka novog vozila značiće veću mobilnost za njih.

Na ovaj način opravdavamo poverenje koje nam je ukazano od strane Kancelarije zaštitnika prava građana, Tima za smanjenje siromaštva i socijalne inkluzije i Stalne konferencije gradova i opština koja nam je nedavno dodelila prvu nagradu za pristupačnost u oblasti socijalne zaštite. Prava pristupačnost znači potpunu inkluziju koju osobe sa invaliditetom treba da imaju kao i svi mi, ne samo kada je reč o arhitektonskim barijerama već i kada je reč o mobilnosti, korišćenju informacionih tehnologija i usluga u oblasti socijalne zaštite. I zaista se trudimo da slušamo potrebe korisnika, i da na njih odgovaramo - kaže Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');