Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Druga smena ne odustaje: Nastavak štrajka u Fijatu
 
 

Druga smena ne odustaje: Nastavak štrajka u Fijatu

Dve trećine radnika kragujevačkog Fijata u obe smene izjasnilo se za nastavak štrajka u toj fabrici. Radnici druge smene jednoglasno su odbili da prekinu štrajk, rekao je novinarama predsednik sindikata Nezavisnost Zoran Stanić.

 

Dve trećine zaposlenih u prvoj smeni je za prekid štrajka. Odluka o prekidu štrajka doneta je posle razgovora predstavnika sindikata s ministrom privrede Goranom Kneževićem koji se dogodio prema informacijama ekipe portala oko 9 časova. Štrajk radnika fabrike FCA počeo je 27. juna, a zahtevi su povećanje zarada, zapošljavanje novih radnika ili drugačija organizacija posla. Predstavnici Vlade Srbije i Fijat grupe potpisali su septembra 2008. godine ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku Zastava automobili, vredan oko 950 miliona evra.

Fijat je vlasnik 67 odsto akcija FCA kompanije, a Vlada Srbije ima udeo od 33 odsto. Srbija se, pored direktnih ulaganja u fabriku, obavezala da Fijatu omogući dodatne podsticaje u roku od 10 godina, znatno poresko oslobođenje, infrastrukturu i besplatno zemljište za proširenje kapaciteta, oslobađanje od lokalnih poreza i taksi.

foro: Sindikat Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');