Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za lekarske savete otvorene dve telefonske linije tokom vrelih dana
 
 

Za lekarske savete otvorene dve telefonske linije tokom vrelih dana

Nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na veoma visoke temperature u Srbiji do ponedeljka 24. jula, Operativni tim Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca, apeluje na sugrađane da se pridržavaju uputstva lekara.

 

Istovremeno, iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć mole građane da broj 194 pozivaju samo u urgentnim stanjima. Obezbeđen je, poručju, dovoljan broj ekipa za intervencije. Kako bi tokom noći broj 194 za hitne intervencije bio rasterećen, građani će lekarske savete moći da dobiju na broj 637 00 90. Tokom dana za lekarske savete građani se mogu obratiti Domu zdravlja Kragujevac, Zdravstvena stanica broj 4 na broj 335 610.

Članovi Operativnog tima Štaba za vanredne situacije apeluju još jednom i na poljoprivrednike da tokom žetvenih radova ne pale strnjiku, travu i korov kao i da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije pravilno uskladište. Štab upozorava sugrađane da posle boravka u prirodi uklone sve uzročnike požara, boce pod pritiskom, ložišta vatre i drugo. Iz Instituta za javno zdravlje upozoravaju sugrađane da za osveženje ne koriste vodu sa javnih česmi jer je kvalitet vode na tim alternativnim tačkama pri tako visokim temperaturama promenljivog kvaliteta.

Zbog visokih temeperatura presušio je arteski bunar u Drači pa će tamo biti upućena cisterna sa vodom za piće. Operativni tim Štaba za vanredne situacije preporučuje javno - komunalnim preduzećima da posao organizuju u skladu sa smernicama resornog Ministarstva za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama, što podrazumeva češće pauze, odmor u hladu ili organizaciju rada u dve smene, kako bi se obezbedila potpuna zaštita života i zdravlja zaposlenih, ali i kontinuitet u pružanju svih usluga građanima.

foto: arhiva | stetoskop

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');