Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac dobija Centar za vantelesnu oplodnju
 
 

Kragujevac dobija Centar za vantelesnu oplodnju

U Kliničkom centru u Kragujevcu danas 31.07. svečano je otvoren Centar za vantelesnu oplodnju. U centru će biti obezbeđena medicinska usluga za parove sa sterilitetom - od dijagnoze do oplodnje.

Izgradnju Centra koja je počela sredinom decembra 2016. godine, sufinansirala je Fondacija "Dragica Nikolić", supruge doskorašnjeg predsednika Srbije. Otvaranju Centra za vantelesnu oplodnju od 14.30 prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i njegova supruga - predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić".

Centar povšine 340 kvadratnih metara je dograđen na trećem spratu Ginekološko-akušerske klinike Kliničkog centra, a prvobitno je bilo najavljeno da bi mogao biti završen marta ove godine. Izgradnju Centra Fondacija "Dragica Nikolić" je podržala sa 73 miliona dinara, a početku radova su prisustvovali tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Ministarstvo zdravlja je u opremu i materijal za Centar uložilo 40 miliona dinara i platiće specijalizacije osoblja kragujevačkog Kliničkog centra koji će u njemu da rade.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži