Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Obeležavanje Međunarodnog dana mladih u Kragujevcu
 
 

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih u Kragujevcu

Bogatim i raznovrsnim trodnevnim programom u Kragujevcu će počev od četvrtka 10. avgusta biti obeležen Međunarodni dan mladih. Sve aktivnosti organizuju udruženje Interaktiv, Omladina JAZAS - a i Kancelarija za mlade. Program su osmislili mladi iz Rusije, Italije, Španije, Češke, Francuske i Turske, učesnici međunarodnog tinejdžerskog kampa, koji od 1. do 14. avgusta organizuje udruženje Interaktiv uz podršku Ministarstva omladine i sporta, grada Kragujevca i Mladih istraživača Srbije.

 

Tako će u četvrtak 10. avgusta u 12 sati biti organizovana vodička tura i panoramsko razgledanje grada, a od 20.00 sati na Letnjoj sceni u Velikom parku filmsko veče i muzički program. U petak 11. avgusta na Otvorenoj letnjoj sceni u Velikom parku od 19 sati je muzički program Garage reunion i filmsko veče Beldoks festivala. U subotu, 12. avgusta u Malom likovnom salonu u 12 sati biće otvorena izložba “Kragujevac očima mladih“. Sledi konferencija “Dan mladih - aktivizam i volonterizam“ a u 20.00 sati na Letnjoj sceni u Velikom parku pozorišna predstava međunarodnog tinejdžerskog kampa u Kragujevcu.

Ulaz na sve program je besplatan. Inače, Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji je počelo posle formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. U Kragujevcu se ovaj dan obeležava devetu godinu za redom.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');