Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počinju "Gospojinske svečanosti"
 
 

Počinju "Gospojinske svečanosti"

U ponedeljak, 28. avgusta, Saborna crkva u Kragujevcu slavi slavu „Uspenije (usnuće ili smrt) Presvete Bogorodice“. To je jedan od četiri najveća praznika posvećena Bogorodici. U 8 časova ujutru u Sabornoj crkvi biće održana Sveta Arhijerejska Liturgija. Posle jutarnje Svete Arhijerejske Liturgije, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva episkopa Šumadijskog, gospodina Jovana, na štandovima u porti Saborne crkve, i duž ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Branka Radičevića, od 10 do 19 časova, biće održana „Smotra narodnog stvaralaštva“.

 

U Kragujevcu danas počinju "Gospojinske svečanosti", u okviru kojih će, u porti Saborne crkve, biti organizovano "Velikogospojinsko veče", na kome će besediti profesor Časlav Nikolić.

Nastupiće i umetnik na fruli Milinko Ivanović sa ansamblom "Stupovi", "Svetouspenjski hor" Saborne crkve i AKUD Studentskog kulturnog centra "Kragujevac". Molitvenu poeziju recitovaće glumac Knjaževsko srpskog teatra Nenad Vulević. U okviru manifestacije, biće održana "Smotra narodnog stvaralaštva" na kojoj će biti izloženi radovi starih zanata, unikatni radovi i proizvodi zdrave hrane i pića brojnih udruženja.

Među izlagačima su udruženja "Moravska šarenica" iz Lapova, "Levčanke" iz Rekovca, kao i udruženja iz Topole, Aranđelovca, Knića, Užica, Jagodine i Kragujevca "Kneginja Milica", "Iskra", Udruženje distrofičara, "Kragujevačka inicijativa" i Udruženje gluvih i nagluvih osoba.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');