Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Aktivnosti policijskih službenika povodom početka nove školske godine
 
 

Aktivnosti policijskih službenika povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine, u toku septembra 2017. godine, u zavisnosti od rasporeda časova, sat vremena pre početka prvog i po završetku poslednjeg časa, na putevima i ulicama u zonama osnovnih i srednjih škola, kao i ulicama i raskrsnicama kojima se najčešće kreću učenici prilikom odlaska u školu i povratka kući, sprovešće se pojačana aktivnost regulisanja i kontrole saobraćaja.

 

Posebna pažnja biće usmerena na učenike koji prvi put polaze u školu. Njima će saobraćajni policajci pružiti neposrednu pomoć i obaveštenja o načinu kretanja u saobraćaju. U septembru i oktobru biće održana predavanja učenicima prvog razreda svih osnovnih škola na temu bezbednosti saobraćaja, primerena njihovom uzrastu. Radarski uređaji za merenje brzine biće postavljeni u ulicama u neposrednoj blizini osnovnih i srednjih škola.

Policijska uprava u Kragujevcu apeluje na vozače da sa posebnim oprezom upravljaju vozilima u blizini školskih ustanova. U narednom periodu pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu, u saradnji sa drugim institucijama, u osnovnim i srednjim školama organizovaće brojne akcije i održati tribine, čije će teme biti bezbednost dece, vršnjačko nasilje i prevencija bolesti zavisnosti.

Nakon završetka ovih aktivnosti, Policijska uprava u Kragujevcu nastaviće da sprovodi sve preventivne mere, kako bi se bezbednost učenika dovela na visok nivo, kakav je bio i prethodnih godina.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');