Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prof. dr Nedeljko Manojlović: „Velika ulaganja u obrazovanje i školske objekte u Kragujevcu“
 
 

Prof. dr Nedeljko Manojlović: „Velika ulaganja u obrazovanje i školske objekte u Kragujevcu“

„Lokalna samouprava je obrazovanje postavila kao jedan od najvažnijih prioriteta grada Kragujevca, jer ono predstavlja temelj svakog društva. U protekle dve godine školski objekti su predstavljali najveća gradilišta na teritoriji grada Kragujevca. Rekonstruisan je veliki broj škola, a sredstva za ovu namenu su osim iz budžeta grada, obezbeđena iz fondova Kancelarije za javna ulaganja i različitih ministarstava vlade Republike Srbije.

 

Tako je npr. završena potpuna rekonstrukcija osnovne škole “Moma Stanojlović”, pri čemu su sredstva za finasiranje radova na energetskoj sanaciji obezbedili Ministarstvo, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (veći deo) i Grad Kragujevac (manji deo). Sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike i lokalne samouprave u iznosu od 22,5 miliona dinara urađena je rekonstrukcija osnovne škole "Stanislav Sremčević".

Velika ulaganja bila su i u osnovne škole: “Svetozar Marković”, “Treći Kragujevački bataljon”, “Milutin i Draginja Todorović, uključujući i istureno odeljenje u Ilićevu, “Živadinka Divac”, “Miloje Simović” i “Vuk Karadžić” (uključujući istureno odeljenje u Trmbasu). Radovi na rekonstrukciji školskih objekata nisu zaobišli ni srednje škole, pri čemu je potpuno rekonstruisana “Politehnička škola” (oko 50 miliona dinara), a takođe su u proteklom periodu završeni i planirani radovi u “Prvoj tehničkoj školi”, TUŠ ”Toza Dragović” i “Drugoj Kragujevačkoj gimnazija”.

U osnovne i srednje škole na teritoriji grada Kragujevca je u proteklom periodu urađeno puno i uloženo je preko 300 miliona dinara. Osim toga, grad je finansirao i jedanaestodnevni boravak naših najboljih osnovaca u Rumuniji, kao i sedmodnevni boravak naših najboljih učenika srednjih škola u Francuskoj.

Za ovu godinu planirano je 108 miliona dinara za subvencionisanje dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima, pri čemu je grad pokazao veliku brigu za naše najmlađe. Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti sa radovima na unapređenju uslova i kvaliteta obrazovanja u našem gradu” – ističe prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');