Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dan bez automobila u Kragujevcu
 
 

Dan bez automobila u Kragujevcu

Obeležavanju Međunarodnog dana bez automobila, po tradiciji, priključio se i grad Kragujevac. Udruženje mladih entuzijasta i Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije organizovali su bogat program u okviru projekta “Eco Street Party“.

 

Međunarodni dan bez automobila je zamišljen tako da se svakog 22. septembra delovi grada zatvore za automobile. U Kragujevcu je danas zatvoren deo ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, od raskrsnice sa ulicom Cara Lazara do Bulevara Kraljice Marije. ''Eco Street Party'' projekat je koji promoviše razvoj biciklizma i ostalih nemotorizovanih kretanja na gradskim i vangradskim deonicama.

To jedan u nizu pokušaja da se smanji korišćenje automobila na gradskim deonicama i time doprinese razvoju ekoloških uslova života. Najmlađi su imali priliku da nauče da bez čistijeg vazduha nema zdravog života, da se u gradu može i pešačiti, koristiti bicikl i javni prevoz, kao i da se tako stvara zdrava životna sredina sa manje zagađenja i buke.

“Dan bez automobila“ obeležava se u Evropi u više od 2.000 gradova, kao i u velikom broju gradova u Srbiji, uz apel vozačima da tokom cele godine što manje koriste svoje automobile u saobraćajno najopterećenijim delovima grada.

Inače, grad Kragujevac redovno podržava ovu akciju od 2009. godine.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');