Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stanari nemaju puno vremena: Do kraja godine svaka zgrada mora da ima svog upravnika
 
 

Stanari nemaju puno vremena: Do kraja godine svaka zgrada mora da ima svog upravnika

Ukoliko ne bude izabran upravnik iz redova stanara, može da se postavi licencirani profesionalni upravnik. Stanari stambenih zgrada imaju još tri meseca da registruju stambenu zajednicu i da izaberu upravnika, kako predviđa novi Zakon o stanovanju.

 

Međutim, u odeljenje za urbanizam, komunalno-stambene poslove, građevinsko zemljište i infrastrukturu, još uvek nije stigla nijedna prijava. Postavlja se pitanje da li stanari stambenih zgrada uopšte znaju za zakonske odredbe, da li čekaju da opština postavi prinudne upravnike, ili možda čekaju poslednje dane.

Registracija stambene zajednice je jedna od novina u Zakonu o stanovanju, a najveća je što svaka stambena zajednica mora da ima upravnika, piše macvapress.rs. Upravnik može da bude neko od stanara, odnosno članova skupštine stambene zajednice, a da bi bio izglasan potrebna mu je većina glasova prisutnih na skupštini. Ukoliko ne bude izabran upravnik iz redova stanara, može da se postavi licencirani profesionalni upravnik.

U svakom slučaju, ukoliko se u stambenim zgradama do kraja godine ne registruju stambenu zajednicu i ne izabere upravnik, opština će nakon toga postaviti privremene profesionalne upravnike, dok se zgrada ne organizuje i postupi po proceduri za registraciju.

foto: eKapija

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');