Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počinje popis nepokretnosti, kazna i 150.000 RSD
 
 

Počinje popis nepokretnosti, kazna i 150.000 RSD

U Kragujevcu je počeo popis nepokretnosti građana radi uvođenja u poresku evidenciju i utvrđivanja poreza na imovinu, rečeno je Beti u Gradskoj poreskoj upravi. Popis će vršiti ovlašćeni popisivači svakog radnog dana od 9.00 do 17.00, a najpre je počeo u Mesnoj zajednici "Centar grada".

 

Popisivači će dolaziti na adresu poreskog obveznika i u saradnji sa obveznikom, ukoliko se radi o prijavljenom objektu, upoređivaće podatke koji su evidentirani u poreskoj evidenciji sa stvarnim stanjem na terenu. Ukoliko se radi o neprijavljenom objektu, popisivači će evidentirati podatke o objektu. Na osnovu utvrđenih podataka, biće potrebno da poreski obveznik popuni i potpiše obrazac poreske prijave i preda ga ovlašćenom popisivaču. Iz Gradske uprave su obavestili građane da nepodnošenjem poreske prijave, poreski obveznik - fizičko lice, čini prekršaj za koji je propisana kazna u iznosu od 5.000 do 150.000 dinara, prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Odluku o popisu nepokretnosti fizičkih lica donelo je Gradsko veće. Na području Kragujevca ima 66.500 poreskih obveznika po rešenjima za porez na imovinu fizičkih lica.

Foto: Google images | Kristalika

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');