Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Osmi inkluzivni festival “Note za sve“
 
 

Osmi inkluzivni festival “Note za sve“

U organizaciji Zavoda za smeštaj odraslih lica Male Pčelice, u Knjaževsko - srpskom teatru održan je osmi Inkluzivni festival “Note za sve“ koji je okupio blizu 350 učesnika.

 

Pored Zorana Đorđevića ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa saradnicima, Festivalu su prisustvovali, načelnik Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić - Stošić, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu, direktori ustanova iz sistema socijalne zaštite, brojni prijatelji i građani Kragujevca. U prepunoj sali Teatra festival je izvođenjem popularnih pesama otvorio hor domaćina ‘’Raspevane pčelice’’ koji, po tradiciji, predvodi direktor Zavoda dr Vladica Stanojević.

Osam godina smo zajedno učili da hodamo na daskama Knjževsko - srpskog teatra, rekao je otvarajući festival dr Vladica Stanojević. Nekada nas je bilo strah da izađemo pred publiku, a danas smo inkluzivni hor sastavljen, ne samo od korisnika Zavoda, nego i od zaposlenih. Ovo je profesionalni hor, koji učestvuje u brojnim događajima koje organizuje grad Kragujevac. Naši korisnici, njih oko 900, rekao je Stanojević, nalaze se rame uz rame sa sugrađanima u svim segmentima društva, posećuju sve važne događaje i manifestacije u gradu. Posebnu zahvalnost direktor dr Vladica Stanojević uputio je ministru Đorđeviću koji je u pratnji svojih saradnika, državnih sekretara i pomoćnika, najpre posetio Zavod Male Pčelice. To, prema rečima Stanojevića, niko do sada u ovih 45 godina postojanja i rada nije uradio. Time ste pokazali koliko poštujete korisnike Zavoda, ali i sve ono što je rukovodstvo u prethodnom periodu zajedno sa njima uradilo.

Cilj festival je inkluzija, ali i borba protiv predrasuda koje vladaju u društvu. Jer, korisnici ustanova socijalne zaštite upravo na ovakvim manifestacijama pokazuju svoje sposobnosti i talente. Osam godina se družimo, rečeno je tom prilikom i notama punim topline šaljemo poruku svima da je najveće bogatstvo svakog društva - čovek, ma gde on bio, poručili su organizatori festivala. “Note za sve“ jedini je inkluzivni muzički festival u Srbiji i regionu, koji promoviše talenat i sposobnosti korisnika institutucija socijalne zaštite.

Potrebno je samo pružiti im podršku kako bi bili još bolji. Dr Vladica Stanojević jedini je direktor takve ustanove koji nastupa sa horom Zavoda “Raspevane pčelice“. On je i ovog puta pozvao direktore svih ustanova da na isti način pruže podršku korisnicima i da mu se uskoro pridruže na sceni. Inače, tokom festivala, posetioci su bili u prilici da u holu Teatra vide i izložbu ručnih radova korisnika Zavoda.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');