Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prvi put u Srbiji (Kragujevac) "Plant for the Planet"
 
 

Prvi put u Srbiji (Kragujevac) "Plant for the Planet"

Ekološko udruženje fanova kampova iz Kragujevca Vas poziva da 16. decembra ispratite posebnu ekološku aktivnost pod nazivom „Plant for the planet”. Pored Srbije (Kragujevca) uključene su još dve zemlje, Nemačka (Hanover) i Malavi – Afrika (Blantajer).

 

Važno je napomenuti da se ovakva aktivnost/akademija od 2007. godine do danas desila u svega 57 zemalja sveta. Prvi put se dešava na zapadnom Balkanu, takođe i prvi put u Srbiji, nama najbliža zemlja koja je organizovala ovakvu akademiju je Slovenija. „Akademija“ uključuje 80 učenika (od 8 do 12 godina) iz tri osnovne škole u Kragujevcu i desiće se 16. decembra 2017 godine (od 09 do 18 časova). Akademiju čine predavanja, radionice i igrice u matičnim školama u trajanju od 170 minuta, akciju sadnje nekoliko desetina drveća u Botaničkoj bašti i večernja svečanost/prezentacija celog događaja u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta.

Na završnoj prezentaciji biće podeljeni sertifikati svim učesnicima, a deca će gostima preneti svoja iskustva koja su tokom dana stekla. “Plant for the planet” je međunarodni pokret koji ima za cilj da smanji negativan uticaj čoveka na planetu time što će raditi na sadnji stabala širom planete. Deca će kroz ovu jednodnevnu aktivnost učiti zašto je važno pošumljavanje, zašto je briga o prirodi briga o svima nama i naravno zasaditi svoje stablo.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži