Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Popust za izdavanje godišnjih karata za zaposlene
 
 

Popust za izdavanje godišnjih karata za zaposlene

Popust za izdavanje godišnjih karata za zaposlene Sva pravna lica koja se opredele za kupovinu preko 100 godišnjih karata za zaposlene ostvariće popust od deset posto u svim zonama.

 

To je jedna od stimulativnih mera za povećanje broja korisnika javnog gradskog i prigradskog prevoza koju je, na predlog Skupštine društva Gradske agencije za saobraćaj, donelo Gradsko veće na sednici održanoj 7. marta. U zoni A godišnja karta za zaposlene iznosi 26 400 dinara, a sa količinskim popustom od deset posto iznosiće 23 760 dinara što znači da poslodavac može da uštedi 264 000 dinara. Na taj način Gradska agencija za saobraćaj izlazi u susret pravnim licima, a putnicima garantuje bezbedan prevoz, jer su svi korisnici javnog gradskog prevoza osigurani. Očekivanja su da će preduzimanjem podsticajnih mera s jedne strane i smanjenjem odnosno eliminacijom nelojalne konkurencije od strane nelegalnih taksista s druge strane, postići pozitivni finansijski efekti. Članovi Gradskog veća dali su saglasnost na zaključenje Memoranduma o razumevanju između grada Kragujevca i programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) čiji je cilj saradnja u oblasti energetske efikasnosti, kroz unapređenje saradnje na zajedničkom pristupu po

dacima i informacijama. Očekivani ishod Memoranduma je podizanje javne svesti i dijaloga u Srbiji čime bi se povećao ekonomski rast i održivi razvoj naše zemlje. Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti usluge deratizacije i dezinsekcije komaraca i krpelja. Saglasnsot je data i Gradskoj upravi za privredu za pokretanje postupka javne nabavke male vrdnosti za nabavku protivgradnih raketa.

Članovi veći doneli su rešenje o sufinansiranju projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada, bez javnog konkursa. Reč je o projektima koji su od izuzetnog značaja, ispunjavaju uslove utvrđene zakonom a koji se nisu mogli unapred planirati - Druga faza izdavanja knjige Građenje Kragujevca 1945/1965, Plasman dokumentarno - igranog filma Kongres zaborava i izdavanje Književnog časopisa Krilo.

Na sednici je donet i program rasporeda sredstava dotacija nevladinim organizacijama u oblasti sporta za finansiranje godišnjih programa sportskih organizacija, društava, udruženja, granskih i gradskih saveza za tekuću godinu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');