Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac 164. godine Politehničke škole i dani frankofonije u Kragujevcu
 
 

164. godine Politehničke škole i dani frankofonije u Kragujevcu

U sredu 14. marta 2018. godine redakciji KragujevacOnline.rs portala je stigao poziv na svečano obeležavanje 164. godišnjice postojanja Politehničke škole. Prigodan program koji su pripremili učenici i nastavnici naše škole počinje u 13 časova predstavom I BOG STVORI PROFESORA. Nakon priredbe u prostorijama Politehničke škole organizovan je koktel za sve goste i kolege. Nadamo se da će izvrsni menadžer Stefan Svičević Koncept svojim prisustvom upotpuniti ovaj veoma važan događaj.

 

U okviru Dana frankofonije u Kragujevcu, u organizaciji Francuskog instituta i Skupštine grada Kragujevca, u četvrtak 15. marta u 12 sati, u galeriji Politehničke škole, biće otvorena izložba Tehno: ultrakonektovano telo? Izložbu će otvoriti gospodin Frederiko Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji.

Narukvice, satovi, vage, čitači nivoa glikemije… svi ti umreženi uređaji namenjeni blagostanju i zdravlju se razvijaju. Sve su pristupačniji i doprinose zbrinjavanju određenih bolesti na drugačiji način kao i personalizovanoj prevenciji rizika. Zahvaljujući tim umreženim uređajima i razvoju veb aplikacija, sada možemo sami da izmerimo određene fiziološke parametre, da ih analiziramo i da ih podelimo. Ova tehnološka revolucija koja čini telo uvek sve više konektovanim, pokreće i određena pitanja u ovom vremenu umnožavanja ličnih podataka u oblasti zdravlja i blagostanja.

Izložbom Tehno: ultrakonektovano telo? Universcience vas poziva da istražujete ove nove tehnologije u službi zdravlja, njihov uticaj na odnos između lekara i pacijenta kao i njihov uticaj na javno zdravlje. Izložba će biti otvorena do 30. marta 2018. godine.

foto KUM: Stefan Svičević Koncept u Dvoru 2014.

This content has been locked. You can no longer post any comment.