Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Utvrđeni predlozi odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca
 
 

Utvrđeni predlozi odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca

Gradsko veće na sednici održanoj 5. aprila utvrdilo je predloge odluka o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca - Đurđevdanske nagrade za 2017. godinu i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

 

Za oblast nauke predložen je Boriša Radovanović, a delo koje je postalo dostupno javnosti prošle godine je knjiga “Istorija Kragujevca od najstarijih vremena do 1944. godine“, kao i Prirodno - matematički fakultet za rangiranje između 400. i 500. mesta u oblasti matematike na prestižnu Šangajsku listu. Prof.dr Slobodan Milisavljević preložen je za nagradu u oblasti medicine za ugradnju veštačkog rebra, a Vidosav Stevanović u oblasti umetnosti za knjigu “Boja prolaznosti stvari - Dnevnik samoće 2007 - 2012.“

Za oblast sporta Gradsko veće predlaže Skupštini grada Milutina Stefanovića za postignute rezultate i osvojene medalje u disciplini vazdušna puška na svetskom kupu u Azerbejdžanskoj Republici i Nju Delhiju u Indiji, za osvojenu titulu Kupa Srbije i pet državnih rekorda. Za oblast humanitarnog rada predloženi su Zoran Kočović, Nenad Milošević, Mirko Kitanić, Milan Mitrović, Ivan Glišović, Nebojša Petković, Nenad Milikić, Mirko Vranić, Ivan Simović, Zoran Lazović, Nebojša Simić, Srđan Tucaković i Bojan Marković - za iskazanu naročitu hrabrost, požrtvovanje i stručnost prilikom gašenja požara u Tehničko remontnom zavodu.

Drugi predlog u oblasti humanitarnog rada su organizatori humanitarne akcije nezabeleženih razmera za lečenje Teodore Vranješević u Nemačkoj: Snežana Lazarević, Boban Lazarević, Gordana Bigić, Katarina Milićević, Aleksandra Petrović, Predrag Petrović, Suzana Đorđević, Marija Milojević Lazarević, Dragan Timotijević, Dragan Prokić i Dejan Tršić.

Za oblast privatnog preduzetništva predložena je Biljana Planić za osvojenu Statuetu ličnost godine u turizmu na Biznis samitu u Vrnjačkoj banji i nagradu Dama godine za rad, doprinos i stvaralaštvo.

Gradsko veće donelo je odluku o usvajanju Studije privrednog razvoja grada Kragujevca. Jedan od strateških dokumenata od značaja za razvoj lokalne zajednice, nastao je u cilju pripreme za izradu Generalnog plana “Kragujevac 2025“. Gradsko veće donelo je i odluku o upućivanju javnog poziva za odabir Komisije za izbor članova foruma za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana.

Poziv je upućen lokalnim nevladinim organizacijama i udruženjima građana, lokalnim medijima i građanima, kao i predstavnicima drugih organa javne vlasti, a koji nisu deo sistema lokalne samouprave. Javni poziv biće objavljen na internet stranici grada Kragujevca www.kragujevac.rs i na oglasnoj tabli organa Grada a javna tribina biće održana u utorak 17. aprila u 11 sati u sali 105 Gradske uprave.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');