Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Karneval – Kragujevac moj glavni grad
 
 

Karneval – Kragujevac moj glavni grad

U okviru proslave Dana grada i obeležavanja jubileja – 200 godina od proglašenja prve prestonice moderne Srbije, kroz Kragujevac prošao je veliki Đurđevdanski karneval. Ove godine pod sloganom Kragujevac – moj glavni grad, pored tradicionalnog dečijeg karnevala u defileu učestvovale su značajne republičke i gradske institucije i ustanove, privredna društva, preduzetnici i udruženja.

 

Pred predstavnicima delegacija gradova pobratima i prijatelja, ambasada, gostiju Kragujevca, predstavnika lokalne samouprave i Kragujevčana, učesnici karnevala proneli su duh prve prestonice pa su kolonu predvodili glumci Knjaževsko-srpskog teatra u kostimima kneza Miloša i kneginje Ljubice. Pored tradicionalnih učesnika bajkera motokluba “Smak“, ljubitelja Vespi i Fića, udruženja i organizacija iz drugih gradova Leskovca, Kruševca, Gračanice, Lajkovca, mališana predškolskih ustanova, osnovnih, srednjih škola, studenata fakulteta kragujevačkog Univerziteta, plesnih i sportskih klubova, u defileu bili su i predstavnici Društva srpsko-palestinskog prijateljstva. Zbog značajnog jubileja u koloni karnevala bili su i pripadnici Vojske Srbije, Policijske uprave, Društva dobrovoljnih vatrogasaca, predstavnici fabrike Zastava Oružje, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Apoteke Kragujevac i drugih gradskih preduzeća i ustanova kao i privrednih društava. Veliki Đurđevdanski karneval krenuo je od Velikog parka ulicom Kralja Aleksandra I Karađorđevića pored Saborne crkve ulicom 27. marta i Trga Radomira Putnika.

Deo povorke zaustavio se ispred zgrade Gradske uprave gde je priređen koncert Velikog narodnog orkestra i vokalnih solista Centra Abrašević a na Trgu kod krsta održan je zabavni program i tradicionalno izbor najlepših karnevalskih maski. Ideja o velikom Đurđevdanskom karnevalu proistekla je od tradicionalnog karnevala koji se do ove godine organizovao, sa ciljem da se uveća broj učesnika, predstave sve značajne ustanove i institucije i takav postane nova tradicija u obeležavanju Đurđevdana.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');