Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Fijat ostaje i radi bez subvencija?
 
 

Fijat ostaje i radi bez subvencija?

Fijatu ne ističe ugovor sa Vladom Srbije ove godine, već samo vreme subvencionisanja, a trebalo bi da ostaje bar do 2023. Hoće li tako i biti?

 

Oči svih 235.915 radnika Fijat Krajsler grupacije (FCA), naravno i oko 2.000 zaposlenih u Kragujevcu, uprte su u Serđa Markionea, izvršnog direktora kompanije. Glavni menadžer je najavio da će 1. juna saopštiti novi petogodišnji plan sedmog po veličini proizvođača vozila na svetu, pišu današnje "Večernje novosti". Fijat nastavlja proizvodnju, veće plate za radnike Predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija Zoran Marković kaže za taj dnevnik da ugovor Republike Srbije i FCA važi - ne do kraja ove godine, kako se to često navodi u javnosti, već do 2023. "Do 19. oktobra ove godine važi sporazum o subvencijama i drugim pogodnostima koje Srbija daje, a do 2023. prema ugovoru, Srbija može da ponudi Fijatu svoj deo akcija - jedan deo akcija ili svih 33 odsto", dodao je on.

Trenutno, proizvodnja fijata 500 L u kragujevackoj fabrici se odvija po planu. Radnici će kako je to uobicajeno, u svim fabrikama ove kompanije u svetu, na tronedeljni kolektivni godišnji odmor krenuti 1. avgusta, pišu "Novosti".

foto: Range Rover Velar | Sumadija sajam 2017.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');