Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Do kraja godine prvi Centar za obolele od demencije i Alchajmerove bolesti
 
 

Do kraja godine prvi Centar za obolele od demencije i Alchajmerove bolesti

Prvi regionalni centar za obolele od demencije i Alchajmerove bolesti biće otvoren do kraja godine u Ravnom gaju, nadomak Kragujevca ,u Opštini Knić.

Centar će biti pod patronatom Zavoda „Male pčelice" iz Kragujevca, a nalaziće se u zgradi nekadašnje ambulante koja je rekonstruisana i opremljena zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije. Uloženo je više od 27 miliona dinara.

Rekonstrukcijom je obuhvaćena kompletna sanacija objekta: zamena krovne konstrukcije, termoizolacija fasade, promena stolarije, sanacija zidova i podova, sanitarnih čvorova kao i sanacija elektro, kanalizacione i hidrantske mreže. Radovi su obuhvatili i gradnju lifta koji će stanovnicima ovog Centra značajno olakšati boravak.

Po rečima Vladica Stanojevića, direktora Zavoda „Male Pčelice" u Kragujevcu kapacitet centra, koji će omogućiti celodnevnu i stručnu brigu o bolesnicima, u početku će biti 40 ležajeva. Do 2020 godine, izgradnjom novog objekta, biće mesta za 120 korisnika.

Komentari  

 
0 #1 Radašin 17-07-2018 08:09
E direktore, svaka ti čast! :roll:
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži