Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za tri programa zapošljavanja grad Kragujevac i NSZ opredelili 12,7 miliona dinara
 
 

Za tri programa zapošljavanja grad Kragujevac i NSZ opredelili 12,7 miliona dinara

Grad Kragujevac i Nacionalna služba za zapošljavanje će u okviru mera aktivnog zapošljavanja sprovesti tri programa za koje je opredeljeno 12,7 miliona dinara.

 

Za program subvencija poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima obezbeđeno je blizu 4,9 miliona dinara. Taj program se odnosi na zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih – mladi do 30 godina, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, osobe bez kvalifikacija i niskokvalifikovani, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći, mladi do 30 godina u domskom ili hraniteljskom smeštaju i žrtve porodičnog nasilja.

Progamu javnih radova namenjeno je 3,4 miliona dinara, a ukoliko program traje šest meseci biće angažovane 23 osobe. Za subvencije za samozapošljavanje teže zapošljivih izdvojeno je 4,4 miliona dinara, za oko 20 nezaposlenih. Kako prenosi zvanični sajt lokalne samouprave, za tri programa je Grad Kragujevac obezbedio 55, a NSZ 45 odsto ukupnih sredstava. Javni pozivi i konkursi biće objavljeni na sajtovima www.kragujevac.rs i www.nsz.gov.rs.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži