Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Požar u Mesnoj zajednici 1. maj
 
 

Požar u Mesnoj zajednici 1. maj

Oko 05.00 sati izbio je požar u ulici Svetozara Markovića broj 76a, gde se nalaze prostorije Mesne zajednice 1. maj i deo službi Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove grada Kragujevca.

 

Pričinjena je znatna materijalna šteta, ali povređenih i nastradalih nije bilo. Pripadnici Vatrogasno spasilalčke brigade Kragujevac, požar su lokalizovali u 7. 30 sati. Požar je zahvatio ceo objekat površine 80 kvadrata, a zbog velikog isijavanja i gustog dima najpre su evakuisani stanari iz susednih objekata, zaustavljen saobraćaj u delu ulice Svetozara Markovića, uklonjena parkirana vozila i sprečeno dalje širenje požara.

Pričinjena je znatna materijalna šteta, povredjenih i nastradalih nije bilo, a sačuvan je dobar deo arhive i dokumentacije kazao je Nenad Milošević komandant Vatrogasno spasilačke brigade Kragujevac. Na gašenju požara bilo je angažovano 20 vatrogasaca a uspešnosti intervencije doprineli su Policijska uprava, koja je zatvorila deo ulice za saobraćaj, Elektrodistribucija isključenjem struje i Zavod za hitnu medicinsku pomoć preventivnim angažovanjem dve terenske ekipe, dodao je Milošević.

Inače, u zgradi koju koristi Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove bili su smešteni Mesna zajednica 1. maj i deo Odeljenja za lični status građana koji obavlja poslove za matična područja Peć, Klina i Istok. Imajući u vidu da se matične knjige još od 2003. godine vode u dva primerka, a da se od januara 2019. godine u elektronskom obliku kao drugi primerak nalaze u Centralnom registru stanovništva Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, građani će svoje Izvode iz matične knjiga i Uverenja o državljanstvu moći da preuzimaju na bilo kom šalteru matičnih službi u zemlji.

Uzrok nastanka požara ispituju nadležni Policijske uprave i Uprave za vanredne situacije Kragujevac, a zbog bezbednosti i uviđaja koji je u toku normalizacija saobraćaja očekuje se u ranim poslepodnevnim satima.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži