Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vizija gradova u budućnosti – simbioza starog i novog
 
 

Vizija gradova u budućnosti – simbioza starog i novog

Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac 27.09.2019. godine u okviru Noći istraživača biće domaćin prezentacije pod nazivom Vizija gradova u budućnosti – simbioza starog i novog.

 

Cilj postavke je da prikaže i vizuelno dočara više mogućnosti i ideja kako će izgledati naši gradovi, nasleđe i objekti u budućnosti. Da li ćemo živeti u objektima koje smo nadziđivali na već postojeće ili ćemo između postojećih objekata interpolirati nove? Da li će ti novi objekti biti zidani po ugledu na stare, u skladu sa ambijentalnim okruženjem ili će negirati zatečeno stanje i biti predstavnici savremene arhitekture koja će načinom oblikovanja i uoptrebom materijala praviti jasnu distancu od suseda? Da li će se naša svest o ekologiji promeniti u budućnosti, pa ćemo imati eko gradove ili će oni biti futuristički, sa gustim urbanim matricama i novim saobraćajnim sistemima?

Ova radionica će nam dočarati kako bi koja varijanta izgledala i na koji način je doživljavaju učesnici. Biografiju istaknute učesnice možete pročitati u nastavku.

Iva Poskurica Glišović

Rođena 23.06.1989. godine u Kragujevcu gde je završila osnovnu školu „Radoje Domanović“, a nakon toga je upisala prirodno-matematički smer u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Oduvek su je privlačile prirodne nauke i istraživački rad, a ljubav prema arhitekturi se razvila još u osnovnoj školi, pa je nakon završene gimnazije 2008. godine upisala arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je stekla zvanje master inženjera arhitekture 2013. godine na smeru arhitektonske tehnologije, a trenutno je student doktorskih studija na matičnom fakultetu. Od 2017. godine radi u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu kao arhitekta – konzervator. Član je Inženjerske komore Srbije i Društva konzervatora Srbije. Voli putovanja, upoznavanje novih kultura, arhitekturu, slikarstvo, italijansku kuhinju, skandinavski dizajn, proleće, horor filmove. Ne voli lenjost, ravnodušnost, Gaudija, Dalija, ananas, kič, vrućinu i ljubavne drame. Ponosna mama svog sina Zokija (20 meseci).

Izvrsni menadžer Marketing Koncept grupe, Stefan Svičević, dodaje da ove godine kao i predhodnih pomenuta grupacija je medijski prijatelj Noći istraživača. Prezentacija je vrlo zanimljiva i ovu priliku koristim ne samo da pozovem već da ukažem na značaj saniranja starih fasada u centru grada, jer time bi se najpre postigla bezbednost prolaznika zatim estetika izjavio je Svičević za KragujevacOnline.rs i organizaciju Republika.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži