Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac PROMOCIJA MONOGRAFIJE "STARO VOJNIČKO GROBLjE U KRAGUJEVAČKIM ŠUMARICAMA"
 
 

PROMOCIJA MONOGRAFIJE "STARO VOJNIČKO GROBLjE U KRAGUJEVAČKIM ŠUMARICAMA"

Sačuvani nadgrobni spomenici na Starom vojničkom groblju u Šumaricama (iz vremena Kneževine Srbije, Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije), zajedno sa monumentalnim spomenikom kamenog lava na istoj lokaciji, decenijama izazivaju znatiželju prolaznika.

 

Kada je groblje formirano, kojih je dimenzija bilo, koliko vojnika je sahranjeno na njemu, da li je (i zašto) uništeno nakon Drugog svetskog rata samo su neka od pitanja na koje je Nenad Karamijalković pružio odgovor u monografiji o ovom vrednom sepulkralnom prostoru.

Spomen-park "Kragujevački oktobar" i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sa zadovoljstvom Vas pozivaju na promociju monografije "Staro vojničko groblje u kragujevačkim Šumaricama", koja će se održati na samom Vojničkom groblju u subotu, 12. septembra, sa početkom u 17 časova.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži